Informatie gebiedsplannen nu ook op moerdijk.nl

17-06-2024
25 keer bekeken

misschien kent u www.gebiedsplannen.nl al? Het online platform waar u als inwoner informatie kunt vinden over uw eigen woonomgeving.

Alle informatie staat vanaf nu ook op de algemene website van de gemeente, www.moerdijk.nl. U vindt daar de informatie over uw woonplaats via het kaartje onder ‘mijn dorp/stad’ onderaan de homepage. Of zoek via de zoekbalk rechtsboven op de site en typ daar de naam van uw stad/dorp in.

Op de pagina van uw eigen dorp of stad vindt u nieuwsberichten die betrekking hebben op uw woonplaats. Maar bijvoorbeeld ook informatie over bijeenkomsten van de dorps- of stadstafel, zoals de agenda en verslagen. Elke stad, elk dorp en het buitengebied van de gemeente Moerdijk heeft zo’n stads- of dorpstafel (algemeen genoemd: gebiedstafels). Aan die tafels bespreken de inwoners samen met de gemeente en maatschappelijke organisaties de onderwerpen die lokaal spelen en die gaan over de verbetering van de leefomgeving. De tafels komen ongeveer vijf keer per jaar bij elkaar om deze onderwerpen uit te werken. Iedere inwoner kan hieraan deelnemen en is dan ook van harte welkom.

Overzicht ruimtelijke projecten en plannen;

Verder vindt u op uw dorps/stadspagina een link naar een overzicht met daarop de ruimtelijke projecten en plannen in uw woonomgeving inclusief een korte toelichting. Bij elk project staat duidelijk aangegeven Volop werk aan de riolering In de komende maanden wordt er in de hele gemeente Moerdijk gewerkt aan de riolering. Het hoofdriool, pompputten, kolken, gemalen en andere installaties worden geïnspecteerd, schoongemaakt en onderhouden. Het werk duurt naar verwachting tot oktober. Van juni tot oktober worden de gemalen, bijbehorende installaties en pompputten schoongemaakt en onderhouden. Pompputten liggen vaak achter in een tuin. De monteur van de aannemer meldt zich dan eerst bij de bewoner. Is er niemand thuis, dan laat hij een briefje achter. De aannemers die dit voor de gemeente uitvoeren, zijn Remondis en Groeneveld Riooltechniek. Schoonmaak en check Dit jaar wordt het riool in Zevenbergen voor een groot deel gecontroleerd, vooral in de wijk Torenveld. Aannemers Lindeloof en Graumans graven daarvoor inspectieputten vrij. De schoonmaak en inspectie gebeurt door aannemers MJ Oomen en Van Den Maagdenberg Cleaning. Tot slot worden de kolken gereinigd. Dit gebeurt van augustus tot en met oktober en wordt gedaan door aannemers Krinkels, Van der Valk + De Groot en Jansen. Rioollucht en geborrel Tijdens de werkzaamheden kunt u uw wc, douche, vaatwasser en wasmachine gewoon gebruiken. Als dat niet zo is, laat de aannemer het u weten. Tijdens het werk kan er wat verkeershinder zijn en kunt u een rioollucht ruiken. Als het riool wordt schoongemaakt, is er een kleine kans dat wasbak, wc of afvoerputje gaan borrelen. welke fase er is bereikt (bijvoorbeeld de ontwerpfase of uitvoering). En waar de gemeente initiatiefnemer is, of bij betrokken, is de naam vermeld van de betreffende ambtenaar als contactpersoon. Zo weet u bij wie u terecht kunt voor meer informatie.

Heeft u zelf ideeën over de dorps/ stadspagina’s? Stuur dan een e-mail naar: gebiedsplannen@moerdijk.nl

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen