Ontwikkelingen in Willemstad

25 keer bekeken 0 reacties

Willemstad heeft een eigen gebiedsplan. Aan de stadstafel bespreken de inwoners samen met de gemeente en maatschappelijke organisaties de onderwerpen die gaan over de verbetering en leefbaarheid. 

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe berichten, stellingen en/of onderwerpen in de tafels? Laat dan je gegevens hier achter!

Contact

Voor contact met de stadstafel Willemstad, mail naar info@hartvoorwillemstad.nl

 

Stelling van de maand

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"65","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"1","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"215470"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":false,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":false,"showImages":false,"carouselCount":"1","carouselShowImages":false,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Stem nu!

 

Hoe doe ik mee?

Je kunt makkelijk zelf meedenken! We proberen online meedoen zo simpel mogelijk te maken. Dit leggen we uit op de V&A-pagina.

Kom je er niet uit? Geeft niets, we helpen je graag. Neem gerust contact met ons op!

Bekijk de V&A


Werkgroepen

Bekijk hier de werkgroepen van Willemstad.

Alle werkgroepen

De kernkaart is een overzichtskaart per stad of dorp met daarop de ruimtelijke projecten en plannen inclusief een korte toelichting met daarbij de stand van zaken en de toekomstverwachting.

De kernkaart wordt elk half jaar geactualiseerd.

 

Reageren op de kernkaart?

Doe het hier

 

Klik op de kaart

 

Praat mee

Start zelf het gesprek! Plaats een bericht en/of deel jouw reactie.

Laatste berichten 

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"18","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-chat","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"214468"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":false,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":true,"carouselCount":"1","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":true,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Bekijk alle berichten

Laatste reacties

 

{"tabBasic":{"type":"comments","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"18","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-comment","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"214468"},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Praat mee op het forum

 

 

Documenten

Hier vind je de agenda's, verslagen en overige documenten voor de stadstafel.

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"7","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-right-dir","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"208441"},"layout":{"template":"list","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":false,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

Bekijk alle documenten


 

Kalender

Hier worden o.a. de data van de tafel weergegeven en alle andere activiteiten binnen de kern.

 

{"tabBasic":{"type":"events","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"214469"},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

Bekijk alle bijeenkomsten

 
 

 

 

 

 


Heb je een mededeling? Een nieuwtje? Of heb je een leuk idee? Deel het met anderen!

Neem hiervoor contact op met de stadstafel via het mailadres info@hartvoorwillemstad.nl

 

In Willemstad staan de nodige ontwikkelingen op stapel. Logisch dat dit vragen en soms misschien ook zorgen oproept. Hieronder een stand van zaken.

Willemstad Oost

De gemeenteraad gaf in maart groen licht voor het haalbaarheidsonderzoek naar Willemstad Oost. Daarna tekenden de gemeente en vastgoedontwikkelaar Novaform een intentieovereenkomst voor de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk aan de oostzijde van Willemstad. Deze locatie is al jaren geleden in de gemeentelijke structuurvisie aangewezen als plek voor toekomstige woningbouw. Daarom is het mogelijk om hier relatief snel te starten. Op dit moment maakt de gemeente samen met inwoners een omgevingsvisie voor de periode tot 2040. In dat proces kijken we ook naar eventuele woningbouw op de locatie van Hoeve Elim.

Het is de bedoeling om in Willemstad Oost woningen een diversiteit aan woningen te bouwen. Novaform gaat hiervoor een plan maken en nodigt de omgeving uit om daarover mee te denken. Op 12 juli bent u tussen 19.30 en 21.30 uur van harte welkom in buurthuis Irene. Op www.woneninwillemstadoost.nl kunt u zich aanmelden. Als alles volgens planning verloopt, kan vanaf ongeveer 2025 in fases worden gestart met de bouw.  

 

Vakantiepark Bovensluis


Ontwikkelaar SVE Group heeft in mei vergunning aangevraagd voor de bouw van 364 recreatiewoningen op Bovensluis aan de Oostdijk 22. De gemeente wil meewerken aan het onderzoeken van de vergunbaarheid. Eerste conclusie is dat het plan past binnen het bestemmingsplan. Wel hebben wij de ontwikkelaar inmiddels gevraagd om ontbrekende informatie aan te leveren. Ook moet de welstandscommissie het plan nog een keer bekijken. Als blijkt dat het ingediende plan voldoet aan wet- en regelgeving, moet de gemeente de vergunning verlenen. Inwoners die vragen hebben over de plannen kunnen terecht bij de ontwikkelaar.

Brandweerkazerne

Al geruime tijd zoekt de gemeente naar een plek voor een nieuwe brandweerkazerne in of bij Willemstad of Helwijk. Het blijkt lastig om een geschikte locatie te vinden die voldoet aan alle eisen én beschikbaar is (of snel kan zijn). Om die reden is pas geleden in overleg met de brandweer besloten om te onderzoeken of de huidige kazerne kan worden aangepast om (meer) te voldoen aan de eisen en wensen van deze tijd. Uiteraard blijven we de ontwikkelingen in het zoekgebied volgen. Mocht er toch een locatie voor nieuwbouw beschikbaar komen dan zullen we die bekijken.

Zorgen en vragen

Wij horen en lezen dat er inwoners van Willemstad en het buitengebied zijn die vragen hebben of zich zorgen maken over deze nieuwe ontwikkelingen. Bijvoorbeeld over het extra verkeer dat ermee gepaard gaat. Dat is terecht, ook de gemeente heeft oog voor de effecten die de ontwikkelingen op de omgeving hebben. Wij kijken hoe we oplossingen kunnen vinden om overlast te voorkomen. De gemeente toetst aan de wet- en regelgeving en weegt de belangen van alle betrokkenen af. Als de gemeente besluit om een vergunning te verlenen, kan iedereen die ‘belanghebbend’ is, bezwaar tegen dat besluit maken. Alle besluiten van de gemeente worden bekend gemaakt in de Moerdijkse Bode, op www.moerdijk.nl en op www.officielebekendmakingen.nl.

Categorie Paars

Reageren

Twitter

Op de kaart

Een momentje...

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen
Cookie-instellingen sluiten

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.


Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.

Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.